ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΩΡΟ* 1 ΑΜΙΝΟ ΑΝΙΜΟ dri-fit μπλούζα αξίας 18€ σε αγορές άνω των 60€ (*Μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ιστορία του Physis Laboratory ξεκινά από παλιά στη Θεσσαλονίκη, όταν ο φαρμακοποιός Σπύρος Νικολαΐδης ιδρύει το πρώτο φαρμακείο της οικογένειας Νικολαΐδη τη δεκαετία του ’50. Το 1972 την παράδοση φαρμακοποιών συνεχίζει ο γιος του, Γιώργος Νικολαΐδης. Εκεί, ο εγγονός Σπύρος Νικολαΐδης έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τη φαρμακολογία και τις διάφορες εκφάνσεις της.

Από νωρίς, ο Σπύρος συνειδητοποιεί ότι το φαρμακείο δεν είναι απλά ένα κατάστημα πώλησης φαρμακευτικών προϊόντων, αλλά ένας χώρος όπου ο φαρμακοποιός έχει τη δυνατότητα να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Μέσα από την καθημερινή επαφή, αντιλαμβάνεται ότι ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές φαρμακευτικές ανάγκες και ότι η προσωποποιημένη θεραπευτική περίθαλψη θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα που προέκυπταν από την τυποποιημένη διαδικασία.

Ο πρόωρος όμως, θάνατος του πατέρα του αναγκάζει το Σπύρο, φοιτητή ακόμη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, να αναλάβει το φαρμακείο σε νεαρή ηλικία.

Αξιοποιώντας την εμπειρία που είχε ήδη αποκομίσει, συνεχίζει την οικογενειακή επιχείρηση ως τρίτης γενιάς φαρμακοποιός, αναβαθμίζοντας τη φιλοσοφία της και κάνοντας στροφή… προς τη φύση, την ομοιοπαθητική, τη φυτοθεραπεία και την εναλλακτική ιατρική. Εξού και το φαρμακείο μετονομάζεται σε «Φαρμακείο της Φύσης».

Θέλοντας να επεκτείνει την τεχνογνωσία των υπηρεσιών που προσφέρει, εξειδικεύεται περισσότερο στις εναλλακτικές θεραπείες. Εκείνο το διάστημα γνωρίζει την Όλγα Ακριβού, της οποίας το πάθος για τα θεραπευτικά βότανα και τις φυσικές μεθόδους ίασης δένει απόλυτα με το δικό του. Πολύ γρήγορα αρχίζουν να πλάθουν μαζί ένα ακόμη πιο φιλόδοξο και μακροπρόθεσμο όραμα για το μέλλον της επιχείρησης. Σκέφτονται νέες ιδέες, υλοποιούν σύγχρονες συνταγές και δημιουργούν για πρώτη φορά δικά τους φυσικά σκευάσματα, αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη θεραπευτικών προϊόντων.

Η προσπάθεια κλιμακώνεται το 2010, όταν, κατά την κορύφωση της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης της Ελλάδας, αποφασίζουν να ιδρύσουν το πρώτο ολοκληρωμένο εργαστήριο εξατομικευμένων και εναλλακτικών θεραπειών της χώρας. 

Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια από την ίδρυσή του, το πρότυπο εργαστήριο Physis Laboratory εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση ασθενείς, παρόχους υγείας και φαρμακεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το 2018 εγκαινιάζεται το physislaboratory.com, ένας σύγχρονος διαδικτυακός προορισμός με προϊόντα ευεξίας, διατροφής, υγιεινής και περιποίησης με βάση τα φυσικά συστατικά της πλούσιας ελληνικής γης. Ο στόχος είναι να αποκτήσουν πρόσβαση σε αποτελεσματικά φυσικά προϊόντα και φαρμακευτικές θεραπείες άνθρωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όλων των ηλικιών και αναγκών.

Σήμερα, οι δύο συνιδρυτές του Physis Laboratory συνεχίζουν να αναζητούν καινοτόμους τρόπους για τη βελτίωση της ποιότητα ζωής των συνανθρώπων τους και την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεραπόντων ιατρών και των παρόχων υγείας.

ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ

Σπύρος Νικολαΐδης, Founder & Lab Director

«Απο παιδι θυμαμαι να βρισκομαι συνεχως στο εργαστηριο. Καπως ετσι μπηκε το «μικροβιο» μεσα μου.»

Πτυχιούχος φαρμακοποιός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απόφοιτος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και έμπειρος υλοποιητής της Γερμανικής ομοιοπαθητικής πρακτικής.

«Θελουμε να αναδειξουμε το επαγγελμα του φαρμακοποιου. Φαρμακοποιος (φαρμακο- + -ποιος) ειναι ο επιστημονας που ασχολειται με την παρασκευη, τη χρηση και τη διαθεση των φαρμακων.»

Απόφοιτη τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων, πτυχιούχος τεχνικός φαρμάκων και βοηθός φαρμακοποιού.

Όλγα Ακριβού, Co-Founder & Pharmacy Director