Hello visitor
10.09.2018

5 συμβουλές για να έχετε ενέργεια καθόλη την διάρκεια της ημέρας

previous / next

Για να μπορείτε να είστε αποδοτικοί καθόλη την διάρκεια της ημέρας, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα σας. Παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

1. Βάλτε την άσκηση στην ζωή σας

Η άσκηση σχεδόν εγγυάται καλύτερη ποιότητα ύπνου. Παρέχει επίσης στα κύτταρα σας περισσότερη ενέργεια για να καίει και κυκλοφορεί οξυγόνο. Και η άσκηση προκαλεί στο σώμα σας την απελευθέρωση της επινεφρίνης και της νορεπινεφρίνης, των ορμονών του στρες που σε μέτριες ποσότητες μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ενεργοί. Ακόμη και μια γρήγορη βόλτα είναι μια καλή αρχή.

2. Ελαττώστε το κάπνισμα και περιορίστε το αλκοόλ

Ξέρετε ότι το κάπνισμα απειλεί την υγεία σας. Αλλά μπορεί να μην γνωρίζετε ότι το κάπνισμα απορροφά πραγματικά την ενέργεια σας προκαλώντας αϋπνία. Η νικοτίνη στον καπνό είναι διεγερτική, επομένως επιταχύνει τον καρδιακό ρυθμό, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και διεγείρει τη δραστηριότητα του εγκεφαλικού κύματος που συνδέεται με την εγρήγορση, καθιστώντας πιο δύσκολο να κοιμηθείς. Και μόλις κοιμηθείτε, η εθιστική δύναμή του είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να σας ξυπνήσει.

Ακόμη, ένα από τα καλύτερα μέτρα για την διατήρηση της ενέργειας σας είναι η αποφυγή κατανάλωσης οινοπνεύματος στο μεσημεριανό γεύμα. Το ηρεμιστικό αποτέλεσμα του αλκοόλ είναι ιδιαίτερα έντονο το μεσημέρι. Παρομοίως, αποφύγετε ένα ένα απογευματινό κοκτέιλ, εάν θέλετε να έχετε ενέργεια το βράδυ. Εάν πρόκειται να πιείτε, να το κάνετε με μέτρο σε μια περίοδο που δεν σας πειράζει να μειώσετε την ενέργεια σας, όπως οι καλοκαιρινές διακοπές.

3. Κρατήστε σωστό πρόγραμμα διατροφής

Είναι καλύτερα να τρώτε μικρά γεύματα και σνακ κατά την διάρκεια της ημέρας,παρά τρία μεγάλα γεύματα την ημέρα. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να μειώσει την αντίληψή σας για κόπωση επειδή ο εγκέφαλός σας χρειάζεται σταθερή παροχή θρεπτικών ουσιών.
Η κατανάλωση τροφών με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη - των οποίων τα σάκχαρα απορροφώνται αργά - μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την υστέρηση στην ενέργεια που συμβαίνει συνήθως μετά από κατανάλωση απορροφημένων σακχάρων ή εξευγενισμένων αμύλων. Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως, λαχανικά υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες, καρύδια και υγιή έλαια όπως το ελαιόλαδο. Γενικά, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες έχουν τους υψηλότερους γλυκαιμικούς δείκτες. Οι πρωτεΐνες και τα λίπη έχουν γλυκαιμικούς δείκτες που είναι κοντά στο μηδέν

4. Διαχειριστείτε καλύτερα τον χρόνο και την ψυχολογία σας

Ένας από τους λόγους για την αίσθηση της κόπωση είναι η κακή διαχείριση του χρόνου. Το καθημερινό πρόγραμμα σας μπορεί να περιλαμβάνει επαγγελματικές, οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις, και η κακή διαχείριση . Προσπαθήστε να  προτεραιοποίησετε την λίστας των δραστηριοτήτων που πρέπει να κάνετε. Ξεκινήστε από τα σημαντικά καθήκοντα και ολοκληρώστε τα και δώστε την βαρύτητα που αρμόζει στα λιγότερο σημαντικά Σκεφτείτε να ζητήσετε επιπλέον βοήθεια στην εργασία σας, εάν είναι απαραίτητο.

Ακόμη, τα συναισθήματα που προκαλούνται από άγχος καταναλώνουν τεράστια ποσά ενέργειας. Η συζήτηση με έναν φίλο ή έναν συγγενή, την ένταξη σε μια ομάδα υποστήριξης ή το να βλέπεις έναν ψυχοθεραπευτή μπορεί να σας βοηθήσει όλους να διαχέει το άγχος. Οι θεραπείες χαλάρωσης όπως ο διαλογισμός, η αυτο-ύπνωση, η γιόγκα και το tai chi είναι επίσης αποτελεσματικά εργαλεία για τη μείωση του στρες.

5. Πίνετε άφθονο νερό

Ποια είναι η μόνη θρεπτική ουσία που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την απόδοση σας ακόμη και για τις πιο απαιτητικές σας ενέργειες; Δεν είναι κάποιο ακριβό αθλητικό ποτό. Είναι το νερό. Αν το σώμα σας δεν έχει υγρά, ένα από τα πρώτα σημάδια είναι η αίσθηση κόπωσης.

+ Bonus: Αποβάλλετε τις τοξίνες

Ένας ακόμη βασικός παράγοντας που επιδρά αρνητικά στην ποιότητα ζωής σας και προκαλεί το αίσθημα της κόπωσης είναι οι τοξίνες.

Διαβάστε πως μπορείτε να αποβάλλετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας εδώ

This site uses cookies to give you the best possible user experience.

Accept+Close