Καλωσ ηρθατε




Βουτυρο Καριτε—Butyrospermum Parkii Butter
€8.90
Μέγεθος (1)*: 200ml καθαρισμός παρακαλώ επιλέξτε μέγεθος
1 2 3
Βουτυρο Καριτε—Butyrospermum Parkii Butter
€8.90
Μέγεθος (1)*: 200ml καθαρισμός παρακαλώ επιλέξτε μέγεθος

Βούτυρο Καριτέ για αντικατάσταση του κοινού μαγειρικού λίπους, ιδανικό για την περιποίηση του δέρματος με αντιγηραντικές, επουλωτικές και αντιοξειδωτικες ιδιότητες. Πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βιταμίνες A,E και πρωτεΐνες απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Με υψηλή περιεκτικότητα σε υποπροϊόντα λίπους μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Πληροφορίες

 

Τι ιδιότητες έχει

  • Αντιοξειδωτικό

  • Επουλωτικό

  • Αντιγηραντικό

  • Ενυδατικό

  • Ιδανικό μαγειρικό λίπος

  • Μαλακτικό


Γιατί το φτιάξαμε
Πρόκειται για ένα διατροφικό θησαυρό που μπορεί να αξιοποιηθεί πολλαπλώς στις καθημερινές μαγειρικές σας συνήθειες και όχι μόνο. Μπορεί να αντικαταστήσει το κοινό μαγειρικό λίπος στην παρασκευή οποιουδήποτε γεύματος για μία πλήρη και πιο υγιεινή διατροφή. Λόγω των αντιοξειδωτικών, επουλωτικών και αντιγηραντικών του ιδιοτήτων χρησιμοποιείται ευρέως στην περιποίηση όλου του σώματος. Προσφέρει εντατική ενυδάτωση φροντίζοντας την ελαστικότητα του δέρματος. Αναδομεί και επανορθώνει την ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα, ενώ χαρίζει λάμψη και υγιή εμφάνιση. Μειώνει αποτελεσματικά τις ραγάδες. Θρέφει και ενυδατώνει τα αδύναμα και άτονα μαλλιά, καταπολεμώντας δερματικές παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής. Μαλακώνει και καταπραΰνει τα σκασμένα χείλη, ενώ προσφέρει άμεση ανακούφιση από τα εγκαύματα.

Χρήση

 

Τρόπος χρήσης

  • Χρησιμοποιήστε το βούτυρο καριτέ έναντι του κοινού ζωικού βουτύρου ή άλλων μαργαρινών στα καθημερινά σας γεύματα για μία πλούσια και ισορροπημένη διατροφή.
  • Ως προϊόν περιποίησης εφαρμόστε σε καθαρό δέρμα απλώνοντας μία μικρή ποσότητα σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις των δακτύλων σας.
  • Λιώστε το σε bain marie αν θέλετε να το αναμείξετε με άλλα φυτικά ή αιθέρια έλαια
  • Προσθέστε μία μικρή ποσότητα στη λοσιόν σώματός σας για ακόμη πιο έντονη λάμψη και ενυδάτωση.
  • Εφαρμόστε σε ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα μαλλιά για μία ώρα πριν το λούσιμο για εκτυφλωτική λάμψη και μεταξένια υφή.

 

Τα φυτικά βούτυρα του Εργαστηρίου της Φύσης (Physis Laboratory) έχουν 100% φυσική σύνθεση, παρασκευάζονται από βιολογικές πρώτες ύλες και είναι κατάλληλα για χορτοφάγους και vegans. Δεν περιέχουν συντηρητικά ή άλλα χημικά πρόσθετα.

Προφυλάξεις

 

Τι να προσέξετε

Δεν χρειάζεται να λάβετε συγκεκριμένες προφυλάξεις κατά την χρήση του.

 

Τρόπος αποθήκευσης
Να φυλάσσεται σε σκιερό και δροσερό μέρος.

 

Διάρκεια ζωής
Να μην χρησιμοποιείται μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία.

Συστατικά

 

Από τι φτιάχνεται
Το βούτυρο Καριτέ παράγεται από τον πυρήνα του καρπού του δέντρου Shea με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης.

 

Τι περιέχει
100% βούτυρο Καριτέ (Butyrospermum Parkii Butter)


Τι ΔΕΝ περιέχει
Συντηρητικά, Χημικά πρόσθετα, Τεχνητές χρωστικές, Αρώματα, Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (GMO), Ορυκτέλαια

Βιβλιογραφία

 

  1. Alander, Jari. "Shea butter-a multifunctional ingredient for food and cosmetics." Lipid Technology 16.9 (2004): 202-205.

  2. Elias, Marlene, and Judith Carney. "African shea butter: A feminized subsidy from nature." Africa 77.1 1 (2007): 37-62.

  3. Loden, M., and A‐C. Andersson. "Effect of topically applied lipids on surfactant‐irritated skin." British Journal of Dermatology 134.2 (1996): 215-220.

  4. Goreja, W. G. Shea butter: the nourishing properties of Africa's best-kept natural beauty secret. TNC International Inc, 2004.

This site uses cookies to give you the best possible user experience.

Accept+Close