Καλωσ ηρθατε




Φυτικο ελαιο Κολοκυθα—Cucurbita pepo
€11.50
Μέγεθος (1)*: 250ml καθαρισμός παρακαλώ επιλέξτε μέγεθος
1 2
Φυτικο ελαιο Κολοκυθα—Cucurbita pepo
€11.50
Μέγεθος (1)*: 250ml καθαρισμός παρακαλώ επιλέξτε μέγεθος

Φυτικό έλαιο Κολοκύθα με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, μειώνει τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και αυξάνει την πυκνότητα των μαλλιών. Είναι βιολογικό και μπορεί να καταναλωθεί ωμό σε σαλάτες και σούπες. Πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και καροτενοειδή.

Πληροφορίες

 

Τι ιδιότητες έχει

  • Αντιοξειδωτικό

  • Ενυδατικό

  • Καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες

  • Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη

  • Αντιμετωπίζει την ακμή

  • Αντιμετωπίζει την τριχόπτωση
     

Γιατί το φτιάξαμε

Το έλαιο Κολοκύθα είναι βρώσιμο, διαθέτει έντονη γεύση ξηρού καρπού και συνοδεύει εξαιρετικά σαλάτες και σούπες αλλά δεν συνίσταται η χρήση του για μαγειρικούς σκοπούς. Συμβάλλει στη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και βοηθά στην διατήρηση της καλής λειτουργίας της κύστης και στην μείωση της συχνοουρίας. Είναι πλούσια πηγή λινολεϊκού (ω-6), ολεϊκού (ω-9), παλμιτικού και στεαρικού οξέος. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε και καροτενοειδή του χαρίζει την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση. Αυξάνει την πυκνότητα του τριχωτού της κεφαλής και είναι ιδανικό για την ενδυνάμωση και ενυδάτωση των μαλλιών. Προστατεύει το δέρμα από την γήρανση και καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες χαρίζοντας παράλληλα ενυδάτωση. Το Κολοκυθέλαιο είναι ιδανικό για ακνεϊκά δέρματα καθώς συμβάλλει στην μείωση των φλεγμονών του δέρματος.

Χρήση

 

Τρόπος χρήσης

  • Καταναλώστε το ωμό σε σαλάτες και σούπες.

  • Μετά τον καθαρισμό κάντε μασάζ σε πρόσωπο και σώμα για αντιμετώπιση της ακμής και ενυδάτωση.

  • Για αντιμετώπιση της τριχόπτωσης κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, αφήστε το να δράσει μια ώρα και στη συνέχεια λουστείτε.

Προφυλάξεις

 

Τι να προσέξετε
Δεν ενδείκνυται για μαγειρική χρήση.

 

Τρόπος αποθήκευσης
Να φυλάσσεται σε σκιερό και δροσερό μέρος.

 

Τα φυτικά έλαια του Εργαστηρίου της Φύσης (Physis Laboratory) συσκευάζονται σε πιστοποιημένα, αεροστεγή και σκουρόχρωμα φιαλίδια με πώματα ασφαλείας, ώστε να διασφαλίζεται η διατήρηση της ποιότητας του ελαίου.


Διάρκεια ζωής
Να μην χρησιμοποιείται μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία.

Συστατικά

 

Από τι φτιάχνεται
Το φυτικό έλαιο Κολοκύθα παράγεται από σπόρους του καρπού του φυτού Cucurbita pepo με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης.

 

Τι περιέχει
100% έλαιο Κολοκύθι (Cucurbita pepo seed oil)


Τι ΔΕΝ περιέχει
Συντηρητικά, Χημικά πρόσθετα, Τεχνητές χρωστικές, Αρώματα, Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί (GMO), Ορυκτέλαια

Βιβλιογραφία

 

  1. Aburjai, Talal, and Feda M. Natsheh. "Plants used in cosmetics." Phytotherapy Research: An International Journal Devoted to Pharmacological and Toxicological Evaluation of Natural Product Derivatives 17.9 (2003): 987-1000.

  2. Cho, Young Hye, et al. "Effect of pumpkin seed oil on hair growth in men with androgenetic alopecia: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial." Evidence-based complementary and alternative medicine 2014 (2014).

  3. Stevenson, David G., et al. "Oil and tocopherol content and composition of pumpkin seed oil in 12 cultivars." Journal of agricultural and food chemistry 55.10 (2007): 4005-4013.

  4. Hong, Heeok, Chun-Soo Kim, and Sungho Maeng. "Effects of pumpkin seed oil and saw palmetto oil in Korean men with symptomatic benign prostatic hyperplasia." Nutrition research and practice 3.4 (2009): 323-327.

This site uses cookies to give you the best possible user experience.

Accept+Close